Pečená plnka ku kurčaťu (fotorecept)
Autor receptu: mesiar50
Dnes Vám ponúkam recept, ktorý je jednoduchší od jednoduchého.
Postup
- Ahojte.
Rožky cez noc predsušíme.
- Ráno boli ešte mäkké, tak ich pokrájame na kocky.
- Na kocky pokrájané rožky dáme sušiť do rúry zhruba na 20 - 30 minút pri teplote 150 °C.
Je potrebné ich sledovať, aby nám nezhoreli. Netreba s nimi ,,hýbať". Takto sme ich zvykli sušiť aj pri príprave krvavničiek.
- Na 50 g masle posmažíme 2 stredne veľké cibule do sklovita.
- Z pečienok zrežeme žlčovody, blany a iné nepotrebné časti.
- Zdravá pečienka je bez roznych fľakov a hrčiek. Spomýnané hrčky môžu byť aj choroboplodné zárodky, ktoré na pečienke nemajú čo hľadať.
- Ďaľej pečienku posekáme na drobné časti (kocky).
- Pokrájané rožky najprv premiešame s 200 ml mlieka (studené). Potom k nim pridáme posmaženú cibuľu, čierne korenie, posekanú petržlenovú vňať, soľ alebo aj vegetu bez konzervantov. Nepokazíte ani trochou majoránky.
- Dielo premiešame.
- Vajcia minimálne prešľaháme do peny.
- Penu z vajec nalejeme na hotovujúcu sa plnku.
- Plnku som piekol pri teplote 180 °C po dobu 40 minút. Vychladnutú plnku pokrájame na ľubovolné kocky. Podávame ju k pečenému kurčaťu alebo pasuje aj k paradajkovej omáčke.
- Kurča umyjeme, nasolíme ho a necháme ho, len tak na stole pokiaľ sa nám plnka neupečie.
- Želám Vám dobrú chuť.