Pečená plnka ku kurčaťu (fotorecept)

Autor receptu: mesiar50

Dnes Vám ponúkam recept, ktorý je jednoduchší od jednoduchého.

Suroviny

Postup

  1. Ahojte. Rožky cez noc predsušíme.
  2. Ráno boli ešte mäkké, tak ich pokrájame na kocky.
  3. Na kocky pokrájané rožky dáme sušiť do rúry zhruba na 20 - 30 minút pri teplote 150 °C. Je potrebné ich sledovať, aby nám nezhoreli. Netreba s nimi ,,hýbať". Takto sme ich zvykli sušiť aj pri príprave krvavničiek.
  4. Na 50 g masle posmažíme 2 stredne veľké cibule do sklovita.
  5. Z pečienok zrežeme žlčovody, blany a iné nepotrebné časti.
  6. Zdravá pečienka je bez roznych fľakov a hrčiek. Spomýnané hrčky môžu byť aj choroboplodné zárodky, ktoré na pečienke nemajú čo hľadať.
  7. Ďaľej pečienku posekáme na drobné časti (kocky).
  8. Pokrájané rožky najprv premiešame s 200 ml mlieka (studené). Potom k nim pridáme posmaženú cibuľu, čierne korenie, posekanú petržlenovú vňať, soľ alebo aj vegetu bez konzervantov. Nepokazíte ani trochou majoránky.
  9. Dielo premiešame.
  10. Vajcia minimálne prešľaháme do peny.
  11. Penu z vajec nalejeme na hotovujúcu sa plnku.
  12. Plnku som piekol pri teplote 180 °C po dobu 40 minút. Vychladnutú plnku pokrájame na ľubovolné kocky. Podávame ju k pečenému kurčaťu alebo pasuje aj k paradajkovej omáčke.
  13. Kurča umyjeme, nasolíme ho a necháme ho, len tak na stole pokiaľ sa nám plnka neupečie.
  14. Želám Vám dobrú chuť.