Plnená paprika
Pečená paprika plnená prosom
Autor receptu: redakcia
Prekvapujúcejšia ako zábavná šou plná farebných svetiel je táto pečená paprika, ktorú sme namiesto ryže naplnili prosom, čili, sušenými marhuľami a hrozienkami.
4 porcie |
40 minút príprava |
25 minút na 200 °C |
Postup
- Cibuľu ošúpeme a najemno nakrájame. Čili papričku pozdĺžne rozkrojíme, zbavíme semienok a nakrájame na tenké kolieska. V hrnci rozpustíme maslo, pridáme cibuľu, čili, proso a za stáleho miešania opekáme asi 2 minúty. Pridáme sójovú omáčku, zalejeme vývarom a privedieme do varu. Pridáme hrozienka, nahrubo nasekané marhule a varíme asi 10–15 minút podľa návodu na obale prosa. Ak je to potrebné, pridáme ešte horúci vývar alebo vodu, aby sa zrnká prosa uvarili do polomäkka.
- Nasekané pistácie aj lúpané mandle nasucho opražíme na panvici. Pridáme k prosu, ochutíme zázvorom, škoricou a soľou.
- Papriky umyjeme, rozkrojíme na polovicu a vyberieme jadrovníky. Papriky naplníme prosom, ukladáme na plech na pečenie a zvyšné proso nasypeme na plech okolo paprík.
- Fetu rozdrobíme, jarnú cibuľku očistíme a bielu aj zelenú časť nakrájame na tenké kolieska, syrom aj cibuľkou posypeme naplnené papriky.
V rúre vyhriatej na 200 °C pečieme asi 25 minút.
- Na dip zmiešame jogurt, paprikovú nátierku a citrónovú šťavu. Podávame k upečenej paprike.