Pečená obložená hovädzia placka (fotorecept)

Autor receptu: dvorka

Tento recept sa pôvodne volá Mexická pizza s hovädzím korpusom. Keďže s pizzou má spoločnú len oblohu, dala som svojský názov ktorý vystihuje jedlo. Keď som si čítala recept povedala som si, že by to nemuselo byť zlé a ono to je fakt veľmi chutné.

4-5
porcie
48 minút
na 180 °C

Postup

  1. Pred samotnou prípravou jedla som zapla rúru na 180 °C. Mleté mäso som si zmiešala s pretlačeným cesnakom ktorého som dala veľa a urobila som dobre. Papričky som rozdrvila v mažiari, kto má mleté dá podľa chuti. U nás veľmi pikantné nemusíme, ale v tom množstve mäsa sa ostrosť stratila. Ešte drvená rasca a soľ. Všetko podľa chuti. Pretože z neviem akých príčin mám surové mleté mäso rada, ochutnávanie mi nerobí problém.
  2. Z masy som odoberala asi za 2 lyžice a urobila guľu, ktorú som potom rozpľačkala na plech s papierom na pečenie. Nabudúce budem robiť tak, že celú masu roztlačím spolu, nebudem robiť menšie placky. Alebo z tretinového množstva urobím vo forme na pizzu. Mäso treba roztlačiť na tenko, lebo pečením sa nadvihne.
  3. Kým sa mäso 30 minút pieklo v rúre pri 180 °C, pripravila som si nátierku z paradajkového pyré, cesnaku, nasekanej bazalky a soli. Nakrájala som si zeleninu - paradajky a papriku a otvorila konzervu s kukuricou. Toto bola moja voľba.
  4. Po pol hodine sa mäso opieklo. Každú placku som otočila, opečenú stanu som natrela nátierkou, dala zeleninu a pretože mi ostala ešte jedna placka z mäsa, tú som dala do stredu na predpečenie. Zeleninu na plackách som piekla 13 minút.
  5. Ešte raz som vybrala plech z rúry a placky posypala nahrubo strúhaným syrom. Na dve placky som dala nastrúhaný eidam, na ďalšie nastrúhanú mozzarellu. A šup na posledných 5 minút do rúry. Hotové som vybrala a podávala so šalátovými listami.