Pečená makrela s artičokom a orechovým chlebom

Autor receptu: redakcia

4
porcie
40 minút
príprava
60 minút
na 165 °C

Suroviny

Postup

  1. Artičoky zrežeme do jednej štvrtiny a olúpeme na srdiečko. Povaríme pol minúty vo vriacej osolenej vode, potom prudko ochladíme. Makrelu vyfiletujeme a odkostíme, filety prekrojíme na polovicu, krátko opečieme na olivovom oleji a vytiahneme.
  2. Z výpeku, olivového oleja, octu, cukru, soli, korenia a horčice vymiešame marinádu, kde položíme ešte teplé kusy makrely, obalíme v marináde, uzavrieme a dáme chladiť. Na panvicu dáme rozpustiť maslo s bylinkami, krátko popražíme a vložíme artičoky prerezané na polovicu. Ochutíme a prekladáme s orechovým chlebom a makrelou.
  3. Orechový chlieb: Suché suroviny zmiešame, do misy dáme cukor a maslo alebo margarín. Vajíčka vymiešame a zamiešame do masla so suchými surovinami, vmiešame orechy, mlieko a pečieme pri 165 °C, kým sa chlieb nezafarbí a neodlepí od okrajov.