Pečená kuracia pečeň obalená v bakoňskej slanine s pikantným baby špenátom (fotorecept)

Autor receptu: pusta

Mám rada v nedeľu jednoduché, chutné a rýchle obedy, toto je jeden z nich, môjmu priateľovi úžasne chutil :-) Recept pridávam pre milovníkov kuracej pečene a ostrých pikantných jedál.

2
porcie
10 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Postup

  1. Kuraciu pečeň som zbavila nepotrebných častí, umyla a nechala som ju na cedníku poriadne odvapkať z vody.
  2. Baby špenát som odstopkovala, umyla a tiež som ho nechala odkvapkať.
  3. Pripravila som si Bakoňskú slaninu, pokrájanú na tenké plátky.
  4. Na jeden koniec som položila kuraciu pečeň, ktorú som predtým osušila papierovou kuchynskou utierkou.
  5. Okorenila som ju čerstvo mletým čiernym korením, nesolila som, Bakoňská slanina je slaná dosť.
  6. Potom som pečeň obalila Bakoňskou slaninou.
  7. Obalenú pečeň som vložila do pekáčika a...
  8. ...podliala domácim slepačím vývarom, vložila som ju piecť do vyhriatej trúby.
  9. Pokrájala som na jemno menšiu chilli papričku, semienka som ponechala, lebo my doma milujeme ostré jedlá a cesnak som pokrájala na plátky.
  10. V panvici som na rozohriatom oleji krátko orestovala cesnak a chilli papričku - asi 1 minútu, kým sa cesnak pekne rozvoňal a chilli paprička uvoľnila svoju pikantnú chuť.
  11. Pridala som odkvapkaný špenát a opekala som spolu len 2 minúty, špenát si zachová peknú zelenú farbu, primerane zmäkne a nerozpadne sa.Špenát som jemne osolila a okorenila čerstvo mletým korením až pri servírovaní na tanieri.
  12. Piekla som v trúbe vyhriatej na 180 stupňov C asi 20 minút, kým slanina nebola pekne chrumkavá a vypečená do červena a kuracia pečeň bola primerane prepečená, do pekáčika som žiaden tuk nepridávala, zo slaniny sa ho vypečie dosť.
  13. Horúce som uložila na tanier, ako príloha postačil špenát, prikusovali sme krajec čerstvo upečeného chlebíka, ktorým sme ešte vytierali aj tú úžasne chutnú šťavičku priamo z pekáčika :-))) Doplnila som na tanieri ešte čerstvými cherry paradajkami.
  14. ešte záber zblízka: Pečeň pečená týmto spôsobom je mäkká, nevysušená, šťavnatá a príjemne ochutená údenou Bakoňskou slaninou, príloha zo špenátu je svieža jarná a netradične ochutená, má vynikajúcu pikantnú chuť po čiernom korení, chilli papričke a cesnaku. Ide o jednoduché, rýchle jedlo, ktoré má úžasnú chuť použitých surovín. Prajem Dobrú chuť :-)