Pečená kuracia pečeň obalená v bakoňskej slanine s pikantným baby špenátom (fotorecept)
Autor receptu: pusta
Mám rada v nedeľu jednoduché, chutné a rýchle obedy, toto je jeden z nich, môjmu
priateľovi úžasne chutil :-) Recept pridávam pre milovníkov kuracej pečene a ostrých
pikantných jedál.
2 porcie |
10 minút príprava |
20 minút na 180 °C |
Postup
- Kuraciu pečeň som zbavila nepotrebných častí, umyla a nechala som ju na cedníku poriadne odvapkať z vody.
- Baby špenát som odstopkovala, umyla a tiež som ho nechala odkvapkať.
- Pripravila som si Bakoňskú slaninu, pokrájanú na tenké plátky.
- Na jeden koniec som položila kuraciu pečeň, ktorú som predtým osušila papierovou kuchynskou utierkou.
- Okorenila som ju čerstvo mletým čiernym korením, nesolila som, Bakoňská slanina je slaná dosť.
- Potom som pečeň obalila Bakoňskou slaninou.
- Obalenú pečeň som vložila do pekáčika a...
- ...podliala domácim slepačím vývarom, vložila som ju piecť do vyhriatej trúby.
- Pokrájala som na jemno menšiu chilli papričku, semienka som ponechala, lebo my doma milujeme ostré jedlá a cesnak som pokrájala na plátky.
- V panvici som na rozohriatom oleji krátko orestovala cesnak a chilli papričku - asi 1 minútu, kým sa cesnak pekne rozvoňal a chilli paprička uvoľnila svoju pikantnú chuť.
- Pridala som odkvapkaný špenát a opekala som spolu len 2 minúty, špenát si zachová peknú zelenú farbu, primerane zmäkne a nerozpadne sa.Špenát som jemne osolila a okorenila čerstvo mletým korením až pri servírovaní na tanieri.
- Piekla som v trúbe vyhriatej na 180 stupňov C asi 20 minút, kým slanina nebola pekne chrumkavá a vypečená do červena a kuracia pečeň bola primerane prepečená, do pekáčika som žiaden tuk nepridávala, zo slaniny sa ho vypečie dosť.
- Horúce som uložila na tanier, ako príloha postačil špenát, prikusovali sme krajec čerstvo upečeného chlebíka, ktorým sme ešte vytierali aj tú úžasne chutnú šťavičku priamo z pekáčika :-))) Doplnila som na tanieri ešte čerstvými cherry paradajkami.
- ešte záber zblízka:
Pečeň pečená týmto spôsobom je mäkká, nevysušená, šťavnatá a príjemne ochutená údenou Bakoňskou slaninou, príloha zo špenátu je svieža jarná a netradične ochutená, má vynikajúcu pikantnú chuť po čiernom korení, chilli papričke a cesnaku.
Ide o jednoduché, rýchle jedlo, ktoré má úžasnú chuť použitých surovín.
Prajem Dobrú chuť :-)