Bravčová krkovička
Pečená krkovička na horčici s červenou kapustou (fotorecept)
Autor receptu: majkok
Pečené krkovička na horčici s červenou kapustou.
5 porcií |
30 minút príprava |
120 minút na 200 °C |
Postup
- Krkovičku nakrájame na cca 1cm hrubé plátky. Okoreníme, osolíme a potrieme horčicou.
- Nakrájame cibuľu na hrubo, do hrnca dáme na bravčovú masť a cibuľu opražíme do zlatista. Potom rýchlo opražíme plátky mäsa z oboch strán, aby sa mäso zatiahlo. Mäso ukladáme do hrnca na cibuľu. Dáme piecť na 2 hodiny do rúry vyhriatej na 200 °C.
- Kapustu nakrájame, dáme dusiť so soľou, rascou a skaramelizujeme cukor.
- Dochutíme podľa seba a pridáme bešamel, aby bola kapusta fajn mazľavá.
- Podávame s knedľou, prípadne lokše sú tiež fajn.