Bravčová krkovička

Pečená krkovička na horčici s červenou kapustou (fotorecept)

Autor receptu: majkok

Pečené krkovička na horčici s červenou kapustou.

5
porcií
30 minút
príprava
120 minút
na 200 °C

Postup

  1. Krkovičku nakrájame na cca 1cm hrubé plátky. Okoreníme, osolíme a potrieme horčicou.
  2. Nakrájame cibuľu na hrubo, do hrnca dáme na bravčovú masť a cibuľu opražíme do zlatista. Potom rýchlo opražíme plátky mäsa z oboch strán, aby sa mäso zatiahlo. Mäso ukladáme do hrnca na cibuľu. Dáme piecť na 2 hodiny do rúry vyhriatej na 200 °C.
  3. Kapustu nakrájame, dáme dusiť so soľou, rascou a skaramelizujeme cukor.
  4. Dochutíme podľa seba a pridáme bešamel, aby bola kapusta fajn mazľavá.
  5. Podávame s knedľou, prípadne lokše sú tiež fajn.