Pečená krkovička na cesnaku s cesnakovou omáčkou

Autor receptu: babsicok

Kto miluje sladko-slanú chuť a čína je mu blízka, alebo len chce vyskúšať niečo nové tak tu je receptík čo som dnes skúšala a vyšiel na 1* :)

3-4
porcie
35 minút
na 180 °C

Postup

  1. Bravčovú krkovičku si naklepeme na rezne, posolíme, okoreníme a opečieme zprudka z každej strany. Mäso prehodíme na pekáč, posypeme nakrájaným cesnakom, cibuľou na kolieska a podlejeme cirka 100ml vývarom. Zakryjeme a pečieme na 180 stupňov 30 minút do mäkka.
  2. Omáčku si pripravíme veľmi jednoducho no dôležitý je tuk! z vývaru ktorý odoberieme a dáme do menšieho hrnca. Prilejeme sójovú omáčku, pretlačený cesnak a necháme prevrieť. Omáčka by nám mala sama zhustnúť. Omáčky veľa netreba kedže je dosť výrazná, mäso na tanieri s nou stačí iba pokvapkať :)
  3. Ako prílohu som použila jasmínovú ryžu ktorú v rodine zbožňujeme a ešte viac keď sa počas varu hodí do vody kúsok cibule :)
  4. Po 30 minutách mäsko odokryjeme, zvýšime teplotu na 200 stupňov a necháme dopiecť cca 5 minút. Dobrú chuť!