Pečená krkovička na cesnaku s cesnakovou omáčkou
Autor receptu: babsicok
Kto miluje sladko-slanú chuť a čína je mu blízka, alebo len chce vyskúšať niečo nové tak tu je
receptík čo som dnes skúšala a vyšiel na 1* :)
3-4 porcie |
35 minút na 180 °C |
Postup
- Bravčovú krkovičku si naklepeme na rezne, posolíme, okoreníme a opečieme zprudka z každej strany. Mäso prehodíme na pekáč, posypeme nakrájaným cesnakom, cibuľou na kolieska a podlejeme cirka 100ml vývarom. Zakryjeme a pečieme na 180 stupňov 30 minút do mäkka.
- Omáčku si pripravíme veľmi jednoducho no dôležitý je tuk! z vývaru ktorý odoberieme a dáme do menšieho hrnca. Prilejeme sójovú omáčku, pretlačený cesnak a necháme prevrieť. Omáčka by nám mala sama zhustnúť. Omáčky veľa netreba kedže je dosť výrazná, mäso na tanieri s nou stačí iba pokvapkať :)
- Ako prílohu som použila jasmínovú ryžu ktorú v rodine zbožňujeme a ešte viac keď sa počas varu hodí do vody kúsok cibule :)
- Po 30 minutách mäsko odokryjeme, zvýšime teplotu na 200 stupňov a necháme dopiecť cca 5 minút. Dobrú chuť!