Pečená kačica na pive s viedenskou knedľou (fotorecept)
Autor receptu: ajuska155
Tak po dlhšej dobe odmlčania predsa len jeden receptík na delikatesu akou je kačica , samozrejme každá gazdinka má na to svoj osvedčený recept ........., ale nič netreba robiť cez skúškové obdobie viac ako zdlhavú robotu ..... :D len aby som sa nemusela učiť :D
8 porcií |
120 minút príprava |
120 minút na 200 °C |
Postup
- Kačičku zbavíme drobkov , ak ich má a vnútro vysypeme soľou korením a rasou, do vnútra vložíme jablčka zbavené jadrovníkov , aj so šupkou a na polovičku rozkrojenú cibuľu . Kačičku zašijeme alebo zošpáradlujeme :D , vložím do maslom vytretého pekáča do ktorého sme namrvili pokrájanú druhú cibuľku a dva strúčiky cesnaku . Zalejemu ju celú pivom . Z vrchu ju osolíme , okoreníme a orascujeme :D Zavrieme do trúby predohriatej na 200 C a pečiem 2 hodiny , každú pol hodinku vyberieme a pooblievame výpekom .
- Na viedenskú knedľu si pripravíme všetko potrebné .
A: rožteky si nakrájame alebo natrháme
B: šampiňóny si orestujeme na cibuľke
C: namočíme si rohlíky do mlieka a dobre rozmačkáme rukami
D: do rohlíkov si dáme vajíčka, šampiňóny, soľ korenie a koreniny
- E: všetko dobre prehnietime , pokiaľ je masa prílliš tekutá dosypeme strúhankou
F: tvarujeme gule
G: gule naparujeme 15 minút , ja nemám parný hrniec tak takto po starom :D
H : vyberieme a necháme vychladnúť
- Kapustu si nakrájame na prúžky a popražíme na dopredu orestovanej cibuľke . Dokoreníme a dosolíme , samozrejme ja nikdy nezabudnem dať do kapusty rascu a bobkový list .
- Ked sa nám kapustička orestuje zalejeme ju vývarom a necháme dodusiť do mäkka . Dochitíme cukrom , a octom .
- Kačka sa nám určite už dodusila , vyberieme ju z trúby , odkryjeme pokrívku a necháme ešte v trúbe do chrumkava zapiecť.
- Už len ostáva naporcovať kačku nakrájať knedle a pooblizovať si prsty .
Dobrú chuť !!!!!