Pečená kačica na pive s viedenskou knedľou (fotorecept)

Autor receptu: ajuska155

Tak po dlhšej dobe odmlčania predsa len jeden receptík na delikatesu akou je kačica , samozrejme každá gazdinka má na to svoj osvedčený recept ........., ale nič netreba robiť cez skúškové obdobie viac ako zdlhavú robotu ..... :D len aby som sa nemusela učiť :D

8
porcií
120 minút
príprava
120 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Kačičku zbavíme drobkov , ak ich má a vnútro vysypeme soľou korením a rasou, do vnútra vložíme jablčka zbavené jadrovníkov , aj so šupkou a na polovičku rozkrojenú cibuľu . Kačičku zašijeme alebo zošpáradlujeme :D , vložím do maslom vytretého pekáča do ktorého sme namrvili pokrájanú druhú cibuľku a dva strúčiky cesnaku . Zalejemu ju celú pivom . Z vrchu ju osolíme , okoreníme a orascujeme :D Zavrieme do trúby predohriatej na 200 C a pečiem 2 hodiny , každú pol hodinku vyberieme a pooblievame výpekom .
  2. Na viedenskú knedľu si pripravíme všetko potrebné . A: rožteky si nakrájame alebo natrháme B: šampiňóny si orestujeme na cibuľke C: namočíme si rohlíky do mlieka a dobre rozmačkáme rukami D: do rohlíkov si dáme vajíčka, šampiňóny, soľ korenie a koreniny
  3. E: všetko dobre prehnietime , pokiaľ je masa prílliš tekutá dosypeme strúhankou F: tvarujeme gule G: gule naparujeme 15 minút , ja nemám parný hrniec tak takto po starom :D H : vyberieme a necháme vychladnúť
  4. Kapustu si nakrájame na prúžky a popražíme na dopredu orestovanej cibuľke . Dokoreníme a dosolíme , samozrejme ja nikdy nezabudnem dať do kapusty rascu a bobkový list .
  5. Ked sa nám kapustička orestuje zalejeme ju vývarom a necháme dodusiť do mäkka . Dochitíme cukrom , a octom .
  6. Kačka sa nám určite už dodusila , vyberieme ju z trúby , odkryjeme pokrívku a necháme ešte v trúbe do chrumkava zapiecť.
  7. Už len ostáva naporcovať kačku nakrájať knedle a pooblizovať si prsty . Dobrú chuť !!!!!