Pečená jahňacina s horčicovou nátierkou (fotorecept)
Autor receptu: palokuchki
Jahnacinu pecieme obcas aj cez rok, no na Velku noc sa ju vzdy snazime mat.
6 porcií |
15 minút príprava |
90 minút na 220-200 °C |
Postup
- Jahnacieho stehno som umyla a osusila. Vrchnu mastnu cast som pozdlzne pokrajala. Maso som posolila a okorenila.
- Ocistene surove zemiaky a mensiu cibulu som pokrajala na hrubsie platky a ulozila som ich na spodok zapekacej misky.
- Spolu som rozmiesala horcicu, roztlaceny cesnak, ancoviky pokrajane na mensie kusky a nastruhanu citronovu koru.
- Maso som polozila na nakrajane zemiaky. Vrch masa som potrela pripravenou natierkou z horcice. Na zemiaky som polozila vetvicku majoranky a citronoveho tymianu. Zemiaky som zaliala vodou. Maso som dala najprv na 15 minut zapiect do horucej rury. Zapecene maso som prikryla a dopiekla som ho v rure 200C.
- Po 1 1/2 hodiny bolo maso upecene.
- Maso som vybrala, zabalila som ho do alobalu a ulozila som ho na spodnu mriezku v rure.
- Stavu zo zemiakov som zliala a pridala som k nej rozmixovane paradajky. Nechala som ju prevrieta zahustila som ju lyzicou muky. Omacku som ochutila cukrom, nasekanym cerstvym citronovym tymianom a petrzlenovou vnatkou. K zemiakom som prilozila nakrajane sladke zemiaky a dala som ich zapiect do horucej rury.