Pečená jahňacina s horčicovou nátierkou (fotorecept)

Autor receptu: palokuchki

Jahnacinu pecieme obcas aj cez rok, no na Velku noc sa ju vzdy snazime mat.

6
porcií
15 minút
príprava
90 minút
na 220-200 °C

Postup

  1. Jahnacieho stehno som umyla a osusila. Vrchnu mastnu cast som pozdlzne pokrajala. Maso som posolila a okorenila.
  2. Ocistene surove zemiaky a mensiu cibulu som pokrajala na hrubsie platky a ulozila som ich na spodok zapekacej misky.
  3. Spolu som rozmiesala horcicu, roztlaceny cesnak, ancoviky pokrajane na mensie kusky a nastruhanu citronovu koru.
  4. Maso som polozila na nakrajane zemiaky. Vrch masa som potrela pripravenou natierkou z horcice. Na zemiaky som polozila vetvicku majoranky a citronoveho tymianu. Zemiaky som zaliala vodou. Maso som dala najprv na 15 minut zapiect do horucej rury. Zapecene maso som prikryla a dopiekla som ho v rure 200C.
  5. Po 1 1/2 hodiny bolo maso upecene.
  6. Maso som vybrala, zabalila som ho do alobalu a ulozila som ho na spodnu mriezku v rure.
  7. Stavu zo zemiakov som zliala a pridala som k nej rozmixovane paradajky. Nechala som ju prevrieta zahustila som ju lyzicou muky. Omacku som ochutila cukrom, nasekanym cerstvym citronovym tymianom a petrzlenovou vnatkou. K zemiakom som prilozila nakrajane sladke zemiaky a dala som ich zapiect do horucej rury.