PB & Chocolate Chip Cookies - sušienky s arašídovým maslom a kúskami čokolády

Autor receptu: pbandjelly

Myslím, že už tu podobný recept je, no pridám aj ten svoj. Sušienky sú chrumkavé na okrajoch, no veľmi jemné a mäkké vo vnútri. Milovníkom arašídového masla a čokolády budú určite chutiť! :)

15
porcií
10 minút
príprava
10 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Postup je jednoduchý. V miske vyšľaháme zmäknuté maslo s cukrom, pridáme arašídové maslo (pokiaľ je príliš tuhé, dáme ho na pár sekúnd do mikrovlnky) a pridáme vajíčko. Všetko poriadne premiešame.
  2. V druhej miske preosejeme múku (ja som použil zvyšok špaldovej celozrnnej - asi 75 g a doplnil hladkou pšeničnou). Pridáme PDP, soľ a premiešame aby sa všetky suché ingrediencie spojili.
  3. Do misky s maslom, PB, cukrom a vajíčkom pridávame múčnu zmes. Na koniec pridáme obľúbenú čokoládu (horkú, mliečnu... podľa chuti) a zmiešame aby sa všetko pekne spojilo.
  4. Hotové cesto necháme odležať v chladničke, približne 30 minút až jednu hodinu. Na plech s papierom na pečenie tvarujeme stredne veľké guličky, ktoré potom sploštíme rukou alebo vidličkou. Pečieme 10 minút pri teplote 180 °C. Po vytiahnutí sú veľmi mäkké, preto je potrebné nechať ich úplne vychlanúť (asi 10 - 20 minút). Recept je na približne 15 stredne veľkých cookies, takže neváhajte a zdvojnásobte množstvo surovín. Určite neoľutujete! (: