Pavučinková žemľovka (fotorecept)

Autor receptu: andys

Žemľovku robím na viac spôsobov. Toto je jemná (pavučinková) a veľmi chutná variácia nielen na všedný deň.

6
porcií
20 minút
príprava
25-30 minút
na 165 °C

Postup

  1. Pripravíme si suroviny.
  2. Rožky (najlepšie aspoň deň staré) nakrájame šikmo na plátky. V hrnci zohrejeme mlieko s 1 vanilkovým cukrom, v ktorom namáčame nakrájané rožky. Navrstvíme v jednej vrstve na dno ohňovzdornej nádoby, ktorú sme vymastili maslom. Môžeme jemne posypať trstinovým cukrom.
  3. Na vrstvu rožkov rozložíme vrstvu jabĺk, nakrájaných na plátky (ja dávam neošúpané, kto nemá rád tvrdšiu šupku v hotovom jedle, môže jabĺčka pokojne ošúpať).
  4. Uvaríme vanilkový pudingový krém (podľa návodu). Osladíme iba jemne. Pudingový krém nalejeme na vrstvu jabĺk.
  5. Žĺtka s vanilkovým a práškovým cukrom vymiešame, zmiešame s tvarohom, pridáme hrozienka a navrstvíme na pudingový krém.
  6. Na záver naukladáme vrstvu rožkov, namočených v mlieku.
  7. Zapekaciu nádobu prikryjeme a dáme piecť do vyhriatej rúry. Po 15 minútach pečenia odkryjeme, aby sa na povrchu vytvorila chrumkavá kôrka. Tesne pred dopečením na povrch múčnika dáme sneh, vyšľahaný z bielkov a trstinového cukru. Krátko zapečieme. Podávame poliate čokoládou. Dobrú chuť :)