Patizónová polievka

Patizónový krém s vajíčkom

Autor receptu: miomat

Krémová patizónová polievka, ideálne jesenné menu. V "hrnček var" hotová stlačením tlačítka za 25 minút. Bez námahy.

4
porcie
25 minút
príprava
25 minút
na 100 °C

Suroviny

Postup

  1. Do "hrnček var" vložíme olúpaný a semienok zbavený patizón, zemiaky, mrkvu, cibuľu a strúčik cesnaku.
  2. Zalejeme vodou po rysku a zapneme program Mash/Soup.
  3. Po dokončení programu krém osolíme, pridáme najprv 1 rozšľahaný bielok, premiešame s programom Smoothie a na záver ešte pridáme 3 celé žĺtky a opatrne servírujeme (pokiaľ sa to podarí, tak žĺtky vytvoria slniečka, ktoré malých jedákov určite potešia).