Pastiersky koláč - Shepherd´s Pie (fotorecept)

Autor receptu: matavarecha

Recept je z Anglicka mám od sestry Marienky a je to naozaj super pochúťka .... kto má malé zapekacie misy môže to urobiť aj tak

4
porcie
20-30 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Rúru si predhrejeme na 200°C. Zemiaky uvaríme do mäkka a urobíme pridaním mlieka a masla hladkú kašu. Cibuľu nakrájame na kocky a spražíme do sklovita potom pridáme mäso a smažíme kým sa všetko mäso nezatiahne. Potom pridáme na kocky nakrájanú mrkvu, hrášok a šampiňóny a smažíme asi 2-3 min. Medzitým za stáleho miešania privedieme do varu 150 ml vody, bujón, wonchesterovú omáčku a solamyl. Zmes mäsa vložíme do zapekacej misy, zalejeme bujónom pozor nesmie plávať a na vrch rozotrieme vidličkou ozdobne zemiakovú kašu a dáme zapiecť do rúry na cca 20 -30 min. Kaša musí byť upečená do chrumkava. Podávame s cviklou, kyslými uhorkami alebo šalátom
  2. na cibuľku pridáme mäso
  3. pridáme mrkvu
  4. šampiňóny, hrášok (ja som dala aj trochu kukurice)
  5. zalejeme vývarom a wonchesterom
  6. zahustíme asi 2 čl somalylu a dáme do zapekacej misy
  7. zo zemiakov urobíme riedku kašu
  8. dáme na mäsovú hmotu
  9. vidličkou upravíme
  10. upečené po 25 min. Mňam