Jahňacie mäso

Pastierske jahňacie rebrá a fašírky z podbrušiny (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Jednoduché jahňacie rebrá, ktoré si aj pastier oviec dokáže ľahko urobiť. Dnes som pripravila aj fašírky z podbrušnicovej blany.

3
porcie
15 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Jahňacie rebrá som umyla a osušila. Opäť sa na rebrách náchádzala podbrušinka, z ktorej som tu pred nedávnom pridala recept, no vtedy som podbrušinku naplnila. Dnes som ju pomlela a pripravila fašírku.
  2. Podbrušinky bolo toľko bolo, aby mi ju robot dokázal ľahšie pomlieť, najprv som ju nakrájala na malé kocky. Ak by ste chceli túto časť mäsa pomlieť na mlynčeku, myslím, že nemáte šancu. Sú to samé jemné blany, ktoré mlynček ťažko pomelie.
  3. Slaninu, cibuľu a jeden strúčik cesnaku som nakrájala na kocky. Slaninu som opražila, pridala som cibuľu s cesnakom a opiekla.
  4. Pridala som nakrájanú papriku a paradajku a spolu opiekla a posypala mletou červenou paprikou.
  5. Na pripravený základ som položila rebrá a opiekla som ich z oboch strán.
  6. Keď sa pekne opiekli osolila som ich.
  7. Posypala troškou rasce a mletého korenia a podliala len veľmi malým množstvom vody. Keď sa rebrá pod pokrievkou 20 minút podusili, odparila sa tekutina, podliala som ich bielym vínom a už nezakryté nechala opiecť.
  8. Z mäsa som odstránila tenké blany, ktoré mi robot nezomlel.
  9. Pridala som soľ, korenie, rascu, prelisovaný cesnak, nakrájanú cibuľu a namočený a vyžmýkaný rožok.
  10. Pridala som vajce a trošku strúhanky, aby všetko držalo spolu.
  11. Z hmoty som tvorila hrudky.
  12. Na horúcom oleji pod pokrievkou som ich najprv nechala podusiť a potom som odkryla a opiekla.
  13. Opečené fašírky som vybrala na tanier.
  14. Tento obed som podávala len s domácim chlebíkom tak, ako to robili pastieri. Je teraz dostatok jesennej zeleniny, šaláty môžeme ponúknuť podľa fantázie. S dúškom bieleho vínka, jednoduchý a chutný obed. Prajem vám dobrú chuť.