Pasta e fagioli alla napoletana - upravená verzia (fotorecept)

Autor receptu: mariana33

Tento recept som odkukala v telke od talianskeho kuchára Emanuele Ridi...kúšťok som ho upravila, tým, že som nevyhodila cesnak a pridala som aj cuketu....veď čo si budeme hovoriť, keď je jej sezóna...:)

4
porcie
30-40 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Fazuľu si namočíme na 12hodín a potom ju v tej vode uvaríme al dente a osolíme. Na oleji si orestujeme nakrájaný stonkový zeler a cesnak, kto chce variť podľa pôvodného receptu, tak cesnak nepokrája a po opražení ho vyberie.
  2. K zeleru a cesnaku pridáme lúpané paradajky, ešte som našla svoje od minulého roku, pretlak, trochu vody, feferónku.
  3. K tomuto základu pridáme nakrájanú cuketu...moja úprava, lebo v pôvodnom recepte nebola.
  4. Ďalej pridáme 3/4 uvarenej fazule aj s trochou vody v ktorej sa varila. Chvíľku povaríme.
  5. Medzitým si pripravíme cestoviny. V jedle by malo byť viac druhov, v podstate zbytky, alebo dolámané špagety a pod. Zvyšnú fazuľu si rozmixujeme v troche vody v kt. sa varila.
  6. Celé jedlo podľa chuti dosolíme, vlejeme tam rozmixovanú fazuľu, kt. nám jedlo zahustí a postupne pridávame cestoviny podľa dĺžky ich varenia. Musí to byť husté.