Parker house (fotorecept)

Autor receptu: babkamt

Ku gulášu som piekla toto pečivo. Bolo síce o 20 minút neskôr hotové ako guláš, mala som to zle načasované.

15 - 20 minút
na 220 °C

Postup

  1. Tento recept je z knihy Chlieb.
  2. Pripravila som si potrebné suroviny. Oproti pôvodnému receptu som odobrala z hladkej múky 160 g a nahradila som ju 160 g pšeničná celozrnná špeciál - stredná.Mlieko som dala do mikrovlnky na 1 minútu zohriať. Odliala som z nej na kvasnice s cukrom- bude na kvások. Do zvyšného mlieka som dala rozpustiť maslo. Rozhabarkovala som v ňom vajíčko.
  3. Použila som túto múku a to 160 g.
  4. Kvások je už hotový, môžem zarobiť cesto.
  5. Vykysnutý kvások som pridala do múky s mliekom, maslom a vajíčkom. Len som to tak ledabolo pomiešala a venovala som sa chvíľu príprave guláša.Asi po 10 minútach som sa k cestu vrátila a dobre ho vypracovala .
  6. Vypracované cesto som pomúčila a, zakryla a vložila do nevyhriatej rúry kysnúť.
  7. Asi po 45 minútach som cesto vybrala na dosku, trochu som ho premiesila a rozdelila na polovicu.
  8. Jednu polovičku som rukami roztiahla do obdĺžnika a na pevno som cesto zrolovala.
  9. To isté som spravila aj s druhou časťou cesta. Plech som vystlala fóliou na pečenie. Cesto som znovu vrátila do rúry a nechala som ho tam 15 minút kysnúť.
  10. Na potretie som dala 2 prepeličie vajíčka, rozhabarkovala som ich a čl mlieka.
  11. Pripravila som si semienka a morskú soľ. Plech som vybrala z rúry,rúru som zapla na 220°C.
  12. Rolky cesta som nožom som narezala, ale neprerezala cesto celkom kúsky, ktoré sa budú dať ľahko od seba oddeliť.Povrch som natrela vajíčkom, posypala morskou soľou a jedno cesto som posypala sézamom, druhé ľanovými semienkami.Pri zapnutí rúry som do nej vložila nádobu s 200 ml studenej vody.
  13. Piekla som ich 20 minút. Čas je orientačný, lebo každá rúra pečie inak. Bola som nedočkavá, jeden horúci konček bol môj:-)
  14. Tu je upečené pečivo. Môžeme ísť obedovať. Ku gulášu nám pasovalo.