Parížske rezy (fotorecept)

Autor receptu: dzejsik

Na aký koláč najrýchlejšie namotáte väčšinu ľudí tejto planéty? Presne tak! Na čokoládový. A tak sa stalo aj s týmto mojím výmyslom. :)

35-40
porcií
60 minút
príprava
20-25 minút
na 180 °C

Postup

  1. Vajcia vyšľaháme s práškovým cukrom, pridáme 3 PL roztopenej čokolády, roztopené maslo a múku zmiešanú s kakaom a kypriacim práškom.
  2. Tak, cesto by sme mali. :)
  3. Pripravíme si 4 papiere na pečenie, na ktoré rozotrieme pláty. Na jeden plát treba cca 4 kopcovité PL cesta. Pečieme pri 180° 5-6 minút.
  4. Na parížsky krém roztopíme nad parou čokoládu v smotane. Vychladíme.
  5. Zmäknuté maslo vyšľaháme a po kúskoch pridávame vychladnutú čokosmotanovú hmotu. Ak vám chýba cukor, oslaďte si práškovým.
  6. Hotový krém si rozdelíme na 3 časti.
  7. A rozotrieme ho rovnomerne medzi pláty. Ak sa bojíte ako z plátov odstrániť papier na pečenie a nezlomiť ich, jednoducho dajte plát na krém aj s papierom na pečenie smerom hore a stiahnite ho.
  8. Koláč aspoň na hodinku zaťažíme knihami.
  9. Na ganache polevu si nad parou roztopíme 150 g čokolády v 100 ml smotany na šľahanie. Rozotrieme na koláč dohladka. Ak vám to nejde s nožom, zdvihnite plech do jednej ruky a druhou odspodu pobúchajte, kým sa povrch nevyhladí. Na polevu najemno postrúhame čokoládu na ozdobu.
  10. Koláč necháme 1 deň odležať, aby pláty dobre zmäkli a pokrájame na rezy nahriatym nožom.
  11. Bon Appétit! :)