Parené knedle
Autor receptu: hviezdickaz
Tento recept už dávnejšie robím podľa @pusty. A musím povedať, že sú to naozaj výborné domáce " nadýchané" knedle. Jediný rozdiel je, že ja knedle nevarím, ale parím. :o)
90 minút príprava |
15 (parenie) minút tepelná úprava |
Postup
- Múku preosejeme do misy a zmiešame so soľou. Do priehlbiny v múke pridáme vajce. Pripravíme si kvások z vlažného mlieka, cukru a droždia. Po vykysnutí kvások prilejeme do múky, premiešame, prilejeme vlažnú vodu a vypracujeme hladké, nelepivé cesto. Cesto necháme vykysnúť cca 45 minút.
- Cesto vyklopíme na pomúčenú dosku, rozdelíme na dve časti, z ktorých vyformujeme dva knedlíky. Necháme kysnúť ešte 20 minút. Do hrnca vložíme paráčik,tesne pod neho nalejeme vodu. Paráčik potrieme olejom. Keď voda zovrie, vložíme do hrnca knedľu, zakryjeme pokrievkou a paríme 15 min. NEODOKRÝVAME !
- Po 15 min. opatrne knedľu vyberieme, a preložíme na dosku. Popicháme ju špajdľou z oboch strán a ponatierame olejom.