Paradajkový šalát s paprikovým tofu

Autor receptu: martina34

Tento recept posielam hlavne mojej mame. Často si telefonujeme a vymieňame recepty z delenej stravy. Nedávno chcela poradiť, čo urobiť z tofu. Kúpila ho a zdalo sa jej jednoduché len tak ho zjesť. Je veľa spôsobov, čo s ním urobiť. Toto je jeden z nich. Pripravíme si takto chutný bielkovinový obed, či večeru.

4
porcie
15 minút
príprava

Postup

  1. Nakrájame si na menšie kúsky paradajky, posolíme ich a necháme chvíľkú odležať. Medzi tým si nakrájame na pásiky paprikové tofu, ktoré je potreté s drveným cesnakom, takže dá šalátu príjemnú cesnakovú chuť. Zmiešame s paradajkami pridáme postrúhaný syr, šampiňóny, bazalku a citrónovú šťavu, premiešame a môžeme podávať.
  2. Tento šalát sa hodí ako príloha k zelenine pripravenej na pare, napríklad karfiol, kaleráb, hrubá červená paprika, mrkva, kel..... Alebo je veľmi chutný aj samostatne.