« Naspäť na tento recept

Paradajkový Dal verzia na vytlačenie

Skvelé korenisté indické jedlo, ktoré vám svojou vôňou učaruje :)

Autor receptu: marosinho

Postup receptu

Prvým bodom postupu je uvarenie hrachu. 40 minút pred varením ho nechajte vo vode. Najprv si vytrieďme zlé kusy. Následne ho povarte 30 až 40 minút. Dávajte si veľký pozor, aby ste ho nerozvarili, lebo vám z celého jedla vznikne kaša.

Očistíme si cibuľu, cesnak a zázvor a nakrájame. Táto trojkombinácia je základom každého indického jedla. Pomaličky začneme pražiť a následne poriadne premiešame so všetkým korením. V tomto momente sa budete doma cítiť ako na indickom trhu. Zmes korenia Garam Masala sa dá v pohode zohnať aj v našich obchodoch.

Potom môžeme vložiť paradajky rôzneho druhu. Ja som použil krájané a lúpané z obchodu. 5 minút povarte na jemnom ohni a následne pridajte aj hrach a opäť chvíľu povarte. Ochutnajte a podľa potreby pridajte soľ. K jedlu sa veľmi hodí voňavá ryža basmati.
Paradajkový Dal - obrázok 3

Suroviny




10
minút
príprava
45
minút
tepelná úprava




Ďalšie recepty na Varecha.sk »

TOPlist