Tuniaková omáčka

Paradajkovo-tuniaková omáčka na cestoviny (videorecept)

Autor receptu: cesminaz

Výborná omáčka, ktorú si pripravíte rýchlo a veľmi jednoducho. U nás doma patrí medzi najobľúbenejšie omáčky.

5-6
porcií

Suroviny

Postup

  1. Na oleji si krátko podusíme pokrájanú cibuľu a papriku. Pridáme mletú červenú papriku, paradajkovú pastu a necháme krátko popiecť. Potom pridáme nakrájané paradajky, oregano, bazalku, čierne korenie a soľ. Premiešame a necháme variť do mäkka. Počas varenia paradajky pustia šťavu, takže voda sa nepridáva. Keď je všetko už mäkké, trocha zeleninu mixneme, aby bola omáčka jemnejšia. Pridáme do omáčky cukor podľa chuti a zahustíme omáčku škrobom, ktorý sme rozmiešali v troche vody. Ja som dala 2 PL škrobu, ale to záleží na vašich paradajkách🙂 Takto so škrobom povaríme 4-5 minút a potom pridáme aj tuniaka. Necháme ešte naposledy 4-5 minút povariť a máme hotovo!
  2. Podávame s obľúbenou cestovinou a strúhaným syrom🙂 Prajem dobrú chuť!
  3. Ďalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a na Youtube