Paradajkovo-tuniaková omáčka na cestoviny (fotorecept)
Autor receptu: elixir
Jedna z variácií na paradajkovú omáčku k cestovinám. Tuniak má snáď najviac bielkovín zo všetkých bežne dostupných potravín - aspoň zatiaľ neviem o žiadnej, ktorá má viac. Výborne sa hodí nahradiť červené mäso touto rybkou napríklad aj pri chudnutí.
2 porcie |
10 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- Nachystáme si suroviny. Paradajky umyjeme a nakrájame na hrubšie kúsky. Cibuľu, mrkvu a zeler očistíme a nakrájame na drobno. Cesnak ošúpeme. Šalviu opláchneme a vysušíme, lístky oddelíme od stonky a najemno ich nasekáme.
- Na panvici rozpustíme 2 PL masla, na ktorých chvíľu opražíme cibuľku, prelisovaný cesnak, mrkvu a zeler.
- Potom stiahneme plameň, pridáme 100 ml vody, paradajkový pretlak, bobkový list, majorán, čierne korenie a soľ. Prikryté 5 minút povaríme, nech sa chute prepoja.
- Ďalej vložíme nakrájanú paradajku, tuniaka, premiešame, tuniaka jemne poroztláčame a prilejeme smotanu. Opäť povaríme 5 minút.
- Cestoviny sme medzitým uvarili podľa návodu na obale (špagety som varila v osolenej vode s kurkumou). Po dovarení omáčky môžeme servírovať, posypeme na drobno nakrájanou šalviou.
- Na vrch cestovín som ešte dala pokrájanú čerstvú paradajku a celý lístok šalvie.