Paradajkovo-jablkový lekvár s hruškami a so zázvorom (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Dnes som bola za usilovnú a urobila som ďalší výborný lekvár.

20 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Paradajky som ponorila do vriacej vody, aby sa uvoľnila šupka. Ošúpala som ich a nakrájala na menšie kúsky.
  2. Jablká a hrušky som ošúpala, vykrojila jadrovníky, nakrájala som ich na menšie kocky a pridala som ich ku paradajkám do hrnca. Nechala som ich variť, pokiaľ nezmäkli.
  3. Keď sa všetko dokonalo uvarilo, tyčovým mixérom som všetko rozmixovala. Dala som hrniec na sporák.
  4. Pridala som kryštálový cukor a miešala som , aby sa roztopil. Začalo sa odparovanie, ale občas som vždy pomiešala. Keď začal lekvár hustnúť, pridala som vanilkový cukor.
  5. Čerstvý zázvor som nastrúhala. Pridala som som ho do lekváru. Postupne ako hustol, pridala som aj citrónovú šťavu z 2 veľkých citrónov a rum.
  6. Urobila som skúšku na tanieriku.
  7. Začala som plniť lekvár do čistých pohárov. Poháre po naplnení som uzavrela viečkom a obrátila hore dnom. Z tejto dávky mi vyšlo 8 fliaš 370 ml.
  8. Veľmi chutný lekvár, v ktorom krásne vynikne chuť hrušiek aj zázvoru. Má prekrásnu farbu a skvelú chuť.
  9. Prajem vám dobrú chuť.