Paradajková ryža

Paradajková ryža s párkami

Autor receptu: ryzasos

Tento recept spája tradičné chute s jednoduchou prípravou.* Je stvorený pre tie dni, keď chcete pripraviť niečo chutné bez toho, aby ste si zbytočne komplikovali život.

2
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Do hrnca nalejte vodu a keď voda začne vrieť, pridajte ryžu . Varte na strednom ohni, nechajte variť 20 minút podľa návodu na obale. Po uvarení odstavte.
  2. Na panvicu pridajte párky a potom prilejte aj červené víno. Nechajte variť, kým sa alkohol neodparí a párky sa neuvaria.
  3. Na panvici na olivovom oleji orestuje prelisovaný cesnak a drvené paradajky. Potom pridajte sladkú papriku. Varte približne 10 minút, kým sa paradajky nezredukujú.
  4. Dochuťte soľou podľa potreby a pridajte uvarenú ryžu. Restujte niekoľko minút.
  5. Ryžu naservírujte do stredu taniera, pridajte trochu drvených paradajok na vrch a podávajte s párkami.