Paradajková ryža
Paradajková ryža s párkami
Autor receptu: ryzasos
Tento recept spája tradičné chute s jednoduchou prípravou.* Je stvorený pre tie dni, keď chcete pripraviť niečo chutné bez toho,
aby ste si zbytočne komplikovali život.
2 porcie |
10 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Do hrnca nalejte vodu a keď voda začne vrieť, pridajte ryžu . Varte na strednom ohni, nechajte variť 20 minút podľa návodu na obale. Po uvarení odstavte.
- Na panvicu pridajte párky a potom prilejte aj červené víno. Nechajte variť, kým sa alkohol neodparí a párky sa neuvaria.
- Na panvici na olivovom oleji orestuje prelisovaný cesnak a drvené paradajky. Potom pridajte sladkú papriku. Varte približne 10 minút, kým sa paradajky nezredukujú.
- Dochuťte soľou podľa potreby a pridajte uvarenú ryžu. Restujte niekoľko minút.
- Ryžu naservírujte do stredu taniera, pridajte trochu drvených paradajok na vrch a podávajte s párkami.