Paradajková paella s balkánskym syrom

Autor receptu: baska5615

Dnes som mala chuť na niečo nové, tak som sa rozhodla, že si skúsim pripraviť paellu po svojom. Už som raz toto jedlo jedla v Španielsku, no s morskými plodmi. Vtedy mi to veľmi nechutilo, ale rozhodla som sa, že mu dám ešte jednu šancu :) Inšpirovala som sa jedným blogom o varení, no recept som si dosť pozmenila a prispôsobila svojim chutiam.

1
porcia
20 minút
príprava
13 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Pokrájame si cibuľku a v hrnci na troške oleja a malinkej troške nakrájanej slaniny orestujeme. Pridáme cesnak a všetko necháme zmiešať.
  2. Do hrnca s cibuľkou a cesnakom pridáme uvarenú ryžu a paradajkový pretlak. Zalejeme vodou, pridáme soľ, tymián a necháme pod pokrievkou variť cca 10 minút.
  3. Ešte na teplú zmes dáme balkánsky syr a navrch pažítku. Jedlo môžeme podávať s paradajkami, chutí to ešte lepšie (: Dobrú chuť!