Paradajková paella s balkánskym syrom
Autor receptu: baska5615
Dnes som mala chuť na niečo nové, tak som sa rozhodla, že si skúsim pripraviť paellu po
svojom. Už som raz toto jedlo jedla v Španielsku, no s morskými plodmi. Vtedy mi to veľmi
nechutilo, ale rozhodla som sa, že mu dám ešte jednu šancu :) Inšpirovala som sa jedným
blogom o varení, no recept som si dosť pozmenila a prispôsobila svojim chutiam.
1 porcia |
20 minút príprava |
13 minút tepelná úprava |
Postup
- Pokrájame si cibuľku a v hrnci na troške oleja a malinkej troške nakrájanej slaniny orestujeme. Pridáme cesnak a všetko necháme zmiešať.
- Do hrnca s cibuľkou a cesnakom pridáme uvarenú ryžu a paradajkový pretlak. Zalejeme vodou, pridáme soľ, tymián a necháme pod pokrievkou variť cca 10 minút.
- Ešte na teplú zmes dáme balkánsky syr a navrch pažítku. Jedlo môžeme podávať s paradajkami, chutí to ešte lepšie (:
Dobrú chuť!