Paprikovo-uhorkový šalát s červenou cibuľou a ovčím syrom (fotorecept)

Autor receptu: pusta

V tejto horúčave sme mali chuť na niečo ľahkého a osviežujúceho. Spravila som paprikovo- uhorkový šalát s ovčím syrom. Podávala som ho s čerstvo upečnými rohlíkmi so sezamom. Jednoduché, rýchle a dobré.

2
porcie
15 minút
príprava

Postup

  1. Pripravila som si suroviny - papriky, uhorku a petržlenovú vňať.
  2. Papriky a uhorku som pokrájala na kocky o hrane asi 0,5 cm a dala som ich do misy.
  3. Ovčí syr som pokrájlaa na rovnaké kocky a...
  4. ...pridala som ho k pokrájanej zelenine.
  5. Posekala som na drobno petržlenovú vňať.
  6. Posekanú petržlenovú vňať som pridala k paprike, uhorke, k ovčiemu syru a okorenila som čerstvo mletým čiernym korením.
  7. Červenú cibuľu som pokrájala na mesiačiky, pre jemnejšiu chuť je do šalátov vhodnejšia ako biela cibuľa.
  8. Pridala som do šalátu pokrájanú červenú cibuľu, soľ, ocot a olej, celé som dobre premiešala, mohli sme papať ihneď túto dobrotu. Tento šalát sa nedáva vychladiť, pripravuje sa tesne pred konzumáciou.
  9. Podávala som s čerstvo upečenými domácimi rohlíkmi so zezamom.