Paprikovo-hokkaidová nátierka
Autor receptu: danda3
Dostala som papriku a pôvodne som chcela urobiť len čisto paprikovú nátierku, ktorú robievam už roky, ale tentoraz som do nej dala tekvicu a na svete je veľmi chutná variácia.
60 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Papriku odvážime po očistení, pokrájame ju na menšie kúsky, pridáme cesnak a ostatné ingrediencie. Feferónky či štipľavú papriku dáme podľa toho, akú chceme mať nátierku pikantnú.
- Nakoniec pridáme tekvicu (vážime bez dužiny), nešúpeme ju. Dusíme do mäkka.
- Potom pomocou tyčového mixéra rozmixujeme a precedíme cez sitko - to trvá najdlhšie.
- Nalejeme do pohárikov a dáme sterilizovať. Vyšlo mi 24 výživových pohárikov.