Paprikovo-cuketová chuťovka (fotorecept)
Autor receptu: kukulienka71
Veľmi jednoduchá, jemná nátierka.
3-4 porcie |
5 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- Na oleji a miernom ohni opečieme nadrobno pokrájanú papriku a cesnak nasekaný na plátky. Podlejeme vodou, osolíme a dusíme pod pokrievkou. Hneď pridáme aj umytú a pokrájanú cuketu aj so šupkou. Všetko dusíme do mäkka, netrvá to dlho.
- Podusenú zeleninu pretrieme cez riedke sitko, necháme trochu vychladnúť a spojíme s nátierkovým maslom, pomocou metličky vyšľaháme do jemnej konzistencie. Môžeme dochutiť prípadne citr. šťavou, horčicou, bylinkami, chilli... ale takto "natur" je tiež veľmi delikátna.
- Ja som robila len mini množstvo - na skúšku - čo aj ľutujem. Doplnené o orechy, semienka a vňaťku je to nielen farebné ale aj výborné.
- No a s kúskom údeniny si na nej hádam pochutia aj mäsožrúti:-)