Paprikovo-cuketová chuťovka (fotorecept)

Autor receptu: kukulienka71

Veľmi jednoduchá, jemná nátierka.

3-4
porcie
5 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Na oleji a miernom ohni opečieme nadrobno pokrájanú papriku a cesnak nasekaný na plátky. Podlejeme vodou, osolíme a dusíme pod pokrievkou. Hneď pridáme aj umytú a pokrájanú cuketu aj so šupkou. Všetko dusíme do mäkka, netrvá to dlho.
  2. Podusenú zeleninu pretrieme cez riedke sitko, necháme trochu vychladnúť a spojíme s nátierkovým maslom, pomocou metličky vyšľaháme do jemnej konzistencie. Môžeme dochutiť prípadne citr. šťavou, horčicou, bylinkami, chilli... ale takto "natur" je tiež veľmi delikátna.
  3. Ja som robila len mini množstvo - na skúšku - čo aj ľutujem. Doplnené o orechy, semienka a vňaťku je to nielen farebné ale aj výborné.
  4. No a s kúskom údeniny si na nej hádam pochutia aj mäsožrúti:-)