Papriková nátierka
Autor receptu: andrealack
V jednoduchosti je sila!
Tento recept je jednoduchý a výborný.
Je vhodný na topinky, vajíčka, k párkom, klobáskam .......... jednoducho u nás sa dáva skoro ku všetkému.
15 minút príprava |
120 minút tepelná úprava |
Postup
- Očistenú na veľké kusy pokrájanú cibuľu vložíme do veľkého hrnca s olejom. Chvíľu popražíme, potom pridáme očistenú na veľké kusy pokrájanú kápiu, cukor, soľ, pálivú omáčku IGUANA , pretlak a ocot a varíme úplne do mäkka cca 2 hodiny.
- Po uvarení odstavíme zo sporáka a rozmixujeme ju úplne do hladká. Pre dokonalosť Vám odporúčame pomazánku prepasírovať cez sitko a všetky zvyšky, ktoré sa nedajú poriadne rozmixovať, ostanú v sitku. Skúste ju a vôbec sa nebojte dochutiť ju podľa vašich chutí, či už pridať pálivej omáčky, soľ alebo cukor.
- Takto dokonale prepasírovanú pomazánku sterilizujeme v malých pohároch.
Odporúčame ju variť z dvojitej dávky.
Zvykne sa rýchlo zjesť.