Papriková nátierka

Autor receptu: andrealack

V jednoduchosti je sila! Tento recept je jednoduchý a výborný. Je vhodný na topinky, vajíčka, k párkom, klobáskam .......... jednoducho u nás sa dáva skoro ku všetkému.

15 minút
príprava
120 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Očistenú na veľké kusy pokrájanú cibuľu vložíme do veľkého hrnca s olejom. Chvíľu popražíme, potom pridáme očistenú na veľké kusy pokrájanú kápiu, cukor, soľ, pálivú omáčku IGUANA , pretlak a ocot a varíme úplne do mäkka cca 2 hodiny.
  2. Po uvarení odstavíme zo sporáka a rozmixujeme ju úplne do hladká. Pre dokonalosť Vám odporúčame pomazánku prepasírovať cez sitko a všetky zvyšky, ktoré sa nedajú poriadne rozmixovať, ostanú v sitku. Skúste ju a vôbec sa nebojte dochutiť ju podľa vašich chutí, či už pridať pálivej omáčky, soľ alebo cukor.
  3. Takto dokonale prepasírovanú pomazánku sterilizujeme v malých pohároch. Odporúčame ju variť z dvojitej dávky. Zvykne sa rýchlo zjesť.