Paprikáš z bravčového srdca (fotorecept)
Autor receptu: alexdidi
Toto jedlo patrí k obľúbeným môjho manžela.Keďže si myslím, že bravčové srdce sa pomerne málo využíva pri varení a možno mnohí, keď ho aj uvidia u mäsiara si povedia "a čo s ním...?", rozhodla som sa dať na varechu jeden recept aspoň ako inšpiráciu, prípadne vyskúšanie a ochutnanie....veď keď sa dobre pripraví je z neho veľmi chutné a aj málo kalorické jedlo.
4 porcie |
30 minút príprava |
45 minút tepelná úprava |
Postup
- Srdce po umytí a orezaní tukových častí porežeme na drobné kúsky.
Na oleji a masle orestujeme na drobno pokrájanú cibuľu, pridáme pretlačený cesnak.
- Na cibuľovom základe opečieme porezané srdce, pridáme koreniny, podlejeme vodou a dusíme do mäkka. Keďže srdce potrebuje dlhšiu tepelnú úpravu používam tlakový hrniec. Dusila som 45minút.
- Pripravíme si zátrepku zo smotany, mlieka, žĺtka a múky.
- K udusenému mäsu pridáme bujón alebo vývar a ešte chvíľu povaríme a dochutíme.
- Vlejeme zátrepku a ešte chvíľu necháme prejsť miernym varom.
- Podávame s cestovinami, haluškami alebo ryžou.