Papaníčko-čomalatodala
Autor receptu: an3da
Rýchla príprava a je to dobré.
15 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Mäso aké máme a koľko máme. Môže byť bravčové, hovädzie, kuracie...
Pokrájame ho na tenké plátky-rezance. Podlejeme vodou a dusíme do polomäkka.
Zatiaľ si pokrájame papriku tiež na rezance a cibuľu na kolieska.
Mäso posolíme a dáme ostatné koreniny podľa chuti a vôle. Pridáme papriku, podusíme,
pridáme cibuľu, ešte krátko dusíme a hotovo.
Ked niet vody tak pridáme, kto chce môže dať trochu masti alebo môž trochu vína.
Kto nemá rád karí, nech pridá niečo iné, čo má. Ak máme, pri samom konci dáme
paradajky. Môž podľa chuti dať trochu mrkvy, petržlenu, petržlenovú vňať...
Ja robím iba s paprikou a cibuľou.
Počet porcií som nenaviedla , ani množstvo prísad, závisí od toho kolko mäsa máme
a pre kolko osôb potrebujeme.