Morčacie výpečky
	        Panvicové morčacie výpečky s omáčkou z čiernych ríbezlí (fotorecept)
	        Autor receptu: izabella929
	         
	        
	        Dnešný nedeľný obed som urobila z morčacieho stehna horného. Omáčka z čiernych ríbezlí, ktorú som urobila na karameli a víne z čiernych ríbezlí.
| 		  
				  	  
				  	4 porcie  | 
				  	  
				  	50 minút príprava  | 
				  	  
				  	45 minút tepelná úprava  | 
Postup
- Mäso som umyla a osušila. Vybrala som z mrazáka aj bravčové pliecko, takže ich budem robiť spolu. Keď som vybrala morčacie stehno z vrecka, vedela som, že na nič iné sa nehodí, len na výpečky, mletie alebo guláš, bolo celé roztrapkané, boli to iba malé nekompaktné kusy.
 - Morčacie mäso som nakrájala.
 - Na bravčovom pliecku bol aj tuk, ten som nakrájala na malé kúsky.
 - Tento bravčový tuk som použila namiesto masti, takže som ho vypiekla.
 - Do tuku som pridala najprv bravčové mäso, ak zostal niekde tuk, aby sa ešte spolu vypiekol  a opiekla som ho zo všetkých strán.
 - Potom som pridala aj morčacie kúsky a opiekla tak isto.
 - Osolila, okorenila, posypala rascou, mletou červenou paprikou a pridala som aj horčicu.
 - Pridala som cibuľu a cesnak.
 - Podliala hovädzím vývarom (varila sa mi na sporáku polievka z hovädzích kostí). Panvicu som zakryla a pod pokrievkou sa mäso najprv dusilo, po 20 minútach som mäso odkryla a nechala celkom odpariť tekutinu, kým zostal iba tuk.
 - Odkryté som ho piekla ešte 20 minút. Pekne sa opieklo do svetlohneda. Hotové výpečky.
 - Pripravila som si omáčku. Ríbezle som umyla pod tečúcou vodou a nechala odkvapkať. Na panvicu som dala karamelizovať cukor.
 - Cukor na karamel...
 - Pridala som ríbezle, len som ich trošku obalila v karameli, nesmú sa rozvariť.
 - Pridala som škoricu...
 - ...a podliala ríbezľovým vínom.
 - Len chvíľočku som ich spolu podusila, aby sa chute spojili a omáčka je hotová.
 - Tento obed som podávala so zemiakovými knedlíkmi.
Prajem vám dobrú chuť.