Panvicové kuracie stehienka so zemiakmi na víne (fotorecept)

Autor receptu: mariamka

Rýchle jednoduché jedlo z kuracieho mäsa, so zemiakmi na jednej panvici, jemne šmrncnuté bielym vínkom.

Suroviny

Postup

  1. Stehienka som mala takéto "vrabčacie", ale aspoň boli šikovno hotové a ľahšie sa s nimi manipulovalo. Zbavila som ich rúčky a rýchlo opražila zo všetkých strán na masle a oleji. Posolila, okorenila.
  2. Pridáme na štvrťky pokrájané zemiaky, orascujeme, podlejeme asi deci vínom, trochu vodou a zakryté dusíme asi 20 minút. Občas premiešame. Je to rýchlo hotové, treba sledovať zemiaky. Nie je na škodu, keď sa nám trochu pripečú.
  3. Stačí už len trochu šalátu a niečo na zapitie. Ľahké, rýchle, verím, že si pochutíte.
  4. Dobrú chuť.