Panini al basilico - bazalkové pečivo (fotorecept)
	        Autor receptu: zuzkabluzka
	         
	        
	        Zajtra sa už aj podľa kalendára začína leto a k nemu neodmysliteľne patria aj grilovačky a 
záhradné party. U nás robíme pre tieto špeciálne príležitosti okrem puccí (recept na ne 
som pridala vo februári) aj tieto 
bazalkové žemličky, kde určite platí, že v jednoduchosti je krása. Vyskúšajte arómu leta 
mixom vôní bazalky a olivového oleja, no a ak si pridáte aj paradajku a mozzarellu, určite 
sa budete aj vo vlastnej záhrade cítiť ako na slnečnej Sicílii :)
| 		  
				  	  
				  	12 porcií  | 
				  	  
				  	45 minút príprava  | 
				  	  
				  	20 minút  na 200 °C  | 
Postup
- Zmiešame múku s kvasnicami, pridáme olej, soľ, vodu a štipku cukru. Všetko spolu dobre zamiesime a vypracujeme cesto. Z tejto dávky Vám vyjde asi 12 väčších žemličiek, ja však obyčajne zamiesim dvojitú dávku. Množstvo vody som napísala orientačne, odporúčam ju pridávať pomaly podľa konzistencie cesta ;)
 - Bazalkové listy nahrubo nakrájame a dôkladne vmiesime do cesta.
 - Z cesta spravíme hrubšiu rolku a nakrájame asi na 3-centimetrové kúsky a vytvoríme bochníčky...
 - ... dáme na plech vystlaný papierom na pečenie a necháme kysnúť asi pol hodiny. Pred pečením poprášime múkou a upečieme do ružova na 200 °C asi 20 minút. Po upečení ich po chvíli potrieme olivovým olejom, aby sa krásne leskli.
 - Panini sú výborné aj samé, ale ak chcete zdokonaliť Váš gurmánsky zážitok, odporúčam ich naplniť napríklad marinovanými grilovanými paprikami a baklažánom. Fantázii sa však medze nekladú :)