Pangasius so zeleninou

Autor receptu: orchidea

Veľmi rýchle a chutné jedlo z ryby. Vyskúšala som už viaceré recepty z Varechy, boli veľmi chutné a tak chcem pridať aj ten môj spôsob prípravy pangasiusa.

Postup

  1. Rybu si nechám trochu rozmraziť a nakrájm na porcie. Potom porcie posolím a posypem korením na ryby. Chvíľu počkám aby sa korenie vsiaklo.
  2. Misku z jenského skla potriem olejom, poukladám porcie ryby, posypem čerstvými bylinkami - yzopom a šalviou a zasypem mrazenou zeleninou (použila som zmes mrkvičky, hrášku, kukurice, šampiňónov). Zeleninu posypem grilovacím korením na zeleninu, obložím plátkami masla a zakryjem alobalom. Netreba podlievať, lebo mrazená zelenina pustí šťavu.
  3. Dám piecť do rúry vyhriatej na 200 - 220 stupňov a pečiem asi 15 - 20 minút. Potom misku vyberiem, alobal odstránim, posypem strúhaným syrom, ak nemám syr na strúhanie, ako sa mi to stalo aj dnes, používam aj plátkový. Dám zapiecť kým sa syr pekne neroztopí.