Bravčová panenka
Panenka v hubovom fáši s plnenými zemiakmi
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
100 minút príprava |
Postup- Umyté a osušené bravčové kosti rozsekáme na malé
časti, vložíme do pekáča s olejom, podlejeme vodou a pečieme 1 hodinu pri 160 °C.
- V hrnci na oleji opečieme dohneda nasekanú cibuľu
s tymianom. Pridáme rozotrený cesnak, upečené kosti a zalejeme 1 litrom vody. Varíme na miernom ohni, až kým sa
šťava nezredukuje na jednu tretinu.
- Plnené zemiaky: Umyté zemiaky
uvaríme v osolenej vode a vydlabeme ich. Na panvici najskôr opečieme na drobné kocky pokrájanú slaninu, postupne pridáme pokrájaný pór, vydlabanú časť zemiakov, osolíme, okoreníme a podlejeme smotanou. Necháme povariť
a odstavíme z ohňa. Do zmesi zamiešame žĺtky. Hotovou plnkou naplníme zemiaky. Zemiaky zapekáme v rúre
pri 180 °C približne 10 minút.
- Na fáš na panvici zohrejeme maslo, pridáme nasekanú šalotku, cesnak, tymian a hríby. Smažíme na panvici, až kým sa neodparí všetka voda z hríbov. Hotovú zmes zomelieme
a primiešame vajcia. Dochutíme soľou a korením.
- Bravčovú panenku očistíme a osušíme utierkou.
Opečieme na grilovacej panvici a osolíme a okoreníme.
- Na stôl natiahneme potravinovú fóliu a rozotrieme hubovú zmes. Do stredu položíme panenku tak, aby bola po zrolovaní dôkladne obalená. Fóliu
s mäsom zrolujeme a konce utiahneme. Varíme na
pare 20 minút.
- Šťavu z pečených kostí scedíme, varíme, kým sa pripravuje panenka. Nakoniec do omáčky zašľaháme stuhnuté
maslo.
- Z hotového mäsa odstránime fóliu a panenku nakrájame na
plátky. Na taniere rozdelíme omáčku, plnené zemiaky a nakrájané mäso.
|