Palacinky

Palacinky z pohánkovej múky a ovseného mlieka

Autor receptu: katarinakatka02

15
porcií
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Ak je ovsené mlieko príliš husté, zriedime ho prevarenou vlažnou vodou (ja som použila 100 ml). Všetky suroviny zmiešame dokopy. Ja som radšej aj rozmixovala ponorným mixérom, nech je to také vláčnejšie, nakoľko sa to ovsené mlieko dosť naťahovalo a chcela som, aby bolo určite dobre rozmiešané cesto.
  2. Necháme cca 30 min odstáť pri izbovej teplote a potom následne pečieme palacinky na panvici, ktorú len jemne potrieme olejom. Ja som robila na najväčšom horáku, ktorý som mala na slabo. Jedna palacinka sa robila cca 2,5 min z jednej a 2,5 min z druhej strany. Keď bola slabo opečená, tak sa lepila a trhala, inak nie.
  3. Nám najviac chutili s kyselkavym džemom (napr. čučoriedkový) alebo nutelou (Carla Cream).