Zapekané palacinky
	        Palacinky plnené jablkovou náplňou (fotorecept)
	        Autor receptu: tejaja
	         
	        
	        Príprava týchto palaciniek je troška dlhšia, ale výsledok stojí za to.
| 
				  	  
				  	20 minút príprava  | 
				  	  
				  	40 minút tepelná úprava  | 
Postup
- Múku, mlieko a vajcia vymiešame na cesto a upečieme klasicky palacinky.
 - Jablká nakrájame na malé kocôčky a dáme do kastróla. Pridáme cukor, hrozienka a škoricu, podlejeme 1 lyžicou vody a na slabšom plameni podusíme cca 5-10 minút (podľa druhu jabĺk).
 - Na každú palacinku dáme časť jabĺk.
Stočíme a uložíme na plech vyložený papierom na pečenie.
 - Z bielkov a cukru vyšľaháme pevný sneh a ozdobne ho nastriekame na palacinky.
 - Dáme do vyhriatej rúry na pár minút, kým sa sneh nezapečie dozlata.
 - Ihneď podávame. Môžeme ozdobiť šľahačkou a ovocím.