Palacinky (fotorecept)

Autor receptu: mesiar50

Uz davnejsie som chcel vyskusat jeden recept na palacinky, ktore su plnene zaujimavou plnkou.Inspiroval som sa receptom z netu.

Suroviny

Postup

  1. Preslahame cukor s vajcami.
  2. K takto vyslahanym vajciam postupne pridavame muku.
  3. Zmes slahame na vysokych otackach pokym nebude bez hrciek. Do diela primiesame mlieko a preslahame.
  4. Do hladko vyslahaneho husteho cesta pridame slnecnicovy olej a slahame pokial sa nam suroviny nespoja.
  5. Dalej pridame do diela mineralnu vodu a zmes znovu preslahame na vysokych otackach.
  6. Vymiesane cesto na palacinky je tekutej konzistencie.Mineralku pridavajte po castiach, lebo su rozne druhy muk a nemusia vstrebavat vodu rovnako.
  7. Palacinkove cesto som smazil na panvici pokvapkanej olejom. Pouzival som panvicu s priemerom 28 cm.
  8. Napiekol som 32 palaciniek.
  9. Spravime si orechovu plnku.Zacneme tym, ze posekame orechy (pomelieme rucnym sposobom).Ja som ich nechal hrubsie a potom som k nim dolozil 2 Pl hrozienka a len minimalne som ich posekal.Vy si orechy pomelte na jemnejsie.
  10. Dalej si spravime kandizovanu koru z pomaranca.Pomanc si dobre umyjeme.Potom z neho stiahneme koru z pomaranca.
  11. Pomarancovu koru namocime do studenej vody cca.na 1 h.
  12. Krystalovy cukor mierne skaramelizujeme.
  13. Ku karamelu pridame na velmi drobno posekanu koru z pomaranca.
  14. Koru z pomaranca zakryjeme vodou.Varime 40 minut , keby sa nam voda medzicasom odparila, tak potom musime do nadoby doliat.
  15. V tomto bode mate moznost vidiet uz hotovu kandizovanu koru z pomaranca.
  16. Orechy, hrozienka, kandizovanu koru premiesame a podlejeme smotanou.Pouzijeme, len tolko smotany aby dielo nebolo velmi riedke.Takto pripravenu zmes dame kratko povarit.Keby bola plnka velmi husta mozeme doladit aj mliekom a znova kratko povarime. Musime dat pozor, lebo sa orechy mozu lahko pripalit ! Po odstaveni z ohna dielo doladime rumom(pouzil som 2 ampulky rumovej esencie) pripadne praskovym cukrom.
  17. Plnku natierame na palacinky v teplom stave.
  18. Kto nema rad orechove, tak nech sa vam paci lekvarove.Chlapcom chutili.
  19. Na pripravu palaciniek som pozil tieto suroviny zakupene v Lidl.
  20. Ja som v recepte pouzil rumovu esenciu kedze som abstinent, ale vy kludne pouzite rum.Polevu som si spravil v mikrovlnnej rure, vy si ju spravte prosim ako sa vam hodi.