Lasagne

Palacinkové lasagne

Autor receptu: hame

Skúšali ste už nahradiť tradičné cestoviny lasagne za palacinky? Ak nie, máme pre vás recept, ako na to. S mletým mäsom a so zeleninou Znojmia "pod masíčko" od Hamé vykúzlite palacinkové lasagne ľavou zadnou.

25 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Na olivovom olej popražíme cibuľu s cesnakom.
  2. Pridáme mleté hovädzie mäso, koreniny, zeleninu Znojmia pod masíčko a všetko spolu podusíme.
  3. Z ingrediencií na palacinkovú zmes pripravíme palacinky.
  4. Do zapekacej misy, ktorú vymastíme olejom, vložíme palacinku, na ňu navrstvíme mäsovú zmes a posypeme nastrúhanou mozzarellou. Postup 4-krát zopakujeme.
  5. Vrch poslednej palacinky polejeme kyslou smotanou, v ktorej sme rozmiešali 1 vajce, posypeme zvyšnou mozzarellou a dáme piecť na 200 stupňov na približne 25 min.