Palacinková torta

Palacinková torta s citrónovo-pomarančovým krémom

Autor receptu: redakcia

12
porcií
60 minút
príprava

Postup

  1. Všetky ingrediencie na palacinky (okrem oleja) zmiešame, necháme 10 minút postáť a potom na oleji upečieme hrubšie palacinky z oboch strán.
  2. Plnka: Do hrnca postavíme vodu, pridáme citrusové šťavy a postrúhané kôry, cukor a privedieme do bodu varu. Pridáme kukuričný škrob a pomaly varíme, až kým zmes nezačne hustnúť. Odstavíme, necháme trochu vychladnúť a primiešame vaječný žĺtok a maslo.
  3. Na palacinky natierame plnku a navrstvíme do požadovanej výšky, podľa počtu palaciniek.
  4. Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu, pridáme maslo a smotanu a varíme, kým nevznikne poleva. Vychladíme a nanesieme na tortu. Zdobíme napríklad hoblinami čokolády a čerstvým pomarančom.