Palacinková torta
Palacinková torta s citrónovo-pomarančovým krémom
Autor receptu: redakcia
12 porcií |
60 minút príprava |
Postup- Všetky ingrediencie na palacinky (okrem oleja) zmiešame,
necháme 10 minút postáť a potom na oleji
upečieme hrubšie palacinky z oboch strán.
- Plnka: Do hrnca postavíme vodu,
pridáme citrusové šťavy a postrúhané kôry,
cukor a privedieme do bodu varu.
Pridáme kukuričný škrob a pomaly
varíme, až kým zmes nezačne hustnúť. Odstavíme, necháme trochu
vychladnúť a primiešame
vaječný žĺtok a maslo.
- Na palacinky
natierame plnku a navrstvíme do
požadovanej výšky, podľa počtu
palaciniek.
- Vo vodnom kúpeli rozpustíme
čokoládu, pridáme maslo a smotanu
a varíme, kým nevznikne poleva.
Vychladíme a nanesieme na tortu.
Zdobíme napríklad hoblinami čokolády a čerstvým pomarančom.
|