Palacinková torta (fotorecept)

Autor receptu: klaura

Keď sme boli so sestrou malé, mamka nám často robila túto dobrotu. Volali sme to omeleta ...Dnes viem, že omeleta je niečo úúúúplne iné, ale spomienka na sladkú pochúťku vo mne zostane.

6
porcií
5 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. nachystáme si potrebné suroviny
  2. žĺtka, práškový cukor, olej, mlieko a múku spolu v mise vyšľaháme
  3. zvlášť vyšľaháme tuhý sneh z bielkov
  4. zľahka vmiešame sneh do žĺtkovej hmoty
  5. pečieme palacinky, ale IBA Z JEDNEJ STRANY !!! palacinku neobraciame ... vytvoria sa nám na povrchu dierky a vtedy je palacinka prepečená ... tým, že obsahuje sneh z bielkov, je krásne nadýchaná, ľahučká, iná ...
  6. palacinky ukladáme na tanier a každú hneď posypeme hojne orechami, alebo grankom, pocukrujeme, môžeme potierať ochuteným tvarohom, alebo inou plnkou podľa chuti stravníkov ... plnky môžeme aj kombinovať ... ja som použila granko a orechy ...
  7. a servírujeme stravníkom ... môžeme dozdobiť aj ovocím, kompótom ...