Pagaštan konský - tinktúra /NIE JEDLÉ GAŠTANY!!!/
	        Autor receptu: marianna76
	         
	        
	        NEKONZUMUJE SA!  tento postup som si dovolila pridať medzi recepty, aby sme si ho mohli uložiť. Je od janyzjarku a ťažko sa mi tento rok hľadal tu na vareche,keďže bol medzi jej zážitkami.
Postup
- Potrebujeme gaštany, biely alkohol najlepšie 40 % a viac. Gaštany sa pokrájajú na hrubšie plátky spolu aj so šupkou. 
 - Gaštany dáme do zatváracieho skleneného pohára a zalejeme alkoholom. Pred prvým použitím necháme vylúhovať minimálne 3 týždne. 
 - Vylúhovanou zmesou potierame boľavé kĺby, kosti, nohy... Je dobré naliať tinktúru do nádobky s rozprašovačom a striekať na miesta kde potrebujeme.Ja som používala keď som mala nohy unavené od námahy, taktiež na žily na nohách. 
 - Ak nás klby trápia častejšie tak tinktúru zlejeme do nádoby a už použité gaštany znovu zalejeme alkoholom a to opakujeme až pokiaľ nám znovu nenarastú gaštany.