Ovsené sušienky

Ovseno-pohánkové keksíky s banánovou polevou

Autor receptu: siuuu

Pôvodne to mali byť úplne iné keksíky podľa časopisu.* Ale keďže som zistila, že arašidové maslo, ktoré malo ísť do keksíkov je vlastne Lotus nátierka (farba aj balenie veľmi podobné), musela som improvizovať - niečo pridať, niečo ubrať a nakoniec vznikli tieto hokus-pokus chutné zdravšie keksíky, ktoré chutili aj môjmu chlapovi, ktorý inak zdravšie maškrty nemusí.

16
porcií
10 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. V podstate iba všetko zmiešame do veľmi nevzhľadnej zmesi - ja som najskôr zmiešala suché suroviny (ovsené vločky som rozmixovala na jemno), pridala som popučený banán, jogurt, oriešky a toľko mlieka aby vznikla hustejšia hmota.
  2. Z hmoty som namočenými rukami (cesto dosť lepí) robila guľky zhruba veľkosti vlašského orecha, ktoré som uložila na plech vyložený papierom na pečenie a na plechu som ich sploštila na placičky. Pečieme v rúre zohriatej na 180 °C cca 15 minút.
  3. Na polevu popučíme banán, pridáme kakao alebo karob a trocha sirupu - aby sme dosiahli takú poloriedku krémovú konzistenciu. Na keksíky lyžičkou rozdelíme polevu a dozdobíme podľa chuti - ja som použila zmes posekaných orechov (kešu, para, pistácie) a lyofilizované ovocie.
  4. Sú jedlé aj bez polevy - ale nie je to ono, takže odporúčam polevu nevynechávať.