Ovsené sušienky
Ovseno-pohánkové keksíky s banánovou polevou
Autor receptu: siuuu
Pôvodne to mali byť úplne iné keksíky podľa časopisu.* Ale keďže som zistila, že arašidové maslo, ktoré malo ísť do keksíkov je
vlastne Lotus nátierka (farba aj balenie veľmi podobné), musela som improvizovať - niečo pridať, niečo ubrať a nakoniec vznikli
tieto hokus-pokus chutné zdravšie keksíky, ktoré chutili aj môjmu chlapovi, ktorý inak zdravšie maškrty nemusí.
16 porcií |
10 minút príprava |
15 minút na 180 °C |
Postup
- V podstate iba všetko zmiešame do veľmi nevzhľadnej zmesi - ja som najskôr zmiešala suché suroviny (ovsené vločky som rozmixovala na jemno), pridala som popučený banán, jogurt, oriešky a toľko mlieka aby vznikla hustejšia hmota.
- Z hmoty som namočenými rukami (cesto dosť lepí) robila guľky zhruba veľkosti vlašského orecha, ktoré som uložila na plech vyložený papierom na pečenie a na plechu som ich sploštila na placičky. Pečieme v rúre zohriatej na 180 °C cca 15 minút.
- Na polevu popučíme banán, pridáme kakao alebo karob a trocha sirupu - aby sme dosiahli takú poloriedku krémovú konzistenciu. Na keksíky lyžičkou rozdelíme polevu a dozdobíme podľa chuti - ja som použila zmes posekaných orechov (kešu, para, pistácie) a lyofilizované ovocie.
- Sú jedlé aj bez polevy - ale nie je to ono, takže odporúčam polevu nevynechávať.