Ovsené dukáty

Autor receptu: usacek

Tento recept patrí medzi tie "zdravšie" nápady na sladký koláčik. A napriek tomu je dobrý ;)

20 minút
príprava
10 minút
na 180 °C

Postup

  1. Na miernom plameni opražíme za stáleho miešania ovsené vločky aj s približne 30g masla a pripraveným kryštálovým cukrom. Keď cukor skaramelizuje zmes odstavíme a necháme vychladnúť.
  2. Zvyšok masla, práškový cukor, vanilkový cukor a vajíčko vymiešame do peny. K tomu pridáme múku s práškom do pečiva a vychladnutú zmes opražených ovsených vločiek. Všetko spolu dobre zmiešame.
  3. Na plech si dáme papier na pečenie a do tvaru nie veľmi hrubých "dukátov" kladieme zmes. Pečieme len cca. 10-15 minút pri 180°C. Podľa chuti môžete hotové dukáty ozdobne "pofŕkať" čokoládou.