Ovsené dukáty
Autor receptu: usacek
Tento recept patrí medzi tie "zdravšie" nápady na sladký koláčik. A napriek
tomu je dobrý ;)
20 minút príprava |
10 minút na 180 °C |
Postup
- Na miernom plameni opražíme za stáleho miešania ovsené vločky aj s približne 30g masla a pripraveným kryštálovým cukrom. Keď cukor skaramelizuje zmes odstavíme a necháme vychladnúť.
- Zvyšok masla, práškový cukor, vanilkový cukor a vajíčko vymiešame do peny. K tomu pridáme múku s práškom do pečiva a vychladnutú zmes opražených ovsených vločiek. Všetko spolu dobre zmiešame.
- Na plech si dáme papier na pečenie a do tvaru nie veľmi hrubých "dukátov" kladieme zmes. Pečieme len cca. 10-15 minút pri 180°C.
Podľa chuti môžete hotové dukáty ozdobne "pofŕkať" čokoládou.