Ovocníčková torta s mascarpone (fotorecept)

Autor receptu: zuzkanr

Áno,áno.. :-) ďalšia torta "smotanového" typu, ale aj moja je niečim jedinečná a iná, ide o taký mixreceptov čo som našla, preto sa chcem s ňou s vami podeliť ;-)

40 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Vajíčka vyšľaháme s cukrom do peny. Múku, kakao a PDP premiešame a pridáme do peny. Zmes vylejeme do tortovej formy, pečieme 20 min na 180stupňov. Keď máme korpus upečený necháme ho vychladnúť.
  2. Piškóty si pomeliene na drobno (ja som niektoré aj polámala aby ostali také väčšie kúsky) a zmiešame s ľubovoľným džemom, ja som použila náš domáci černicový. A túto zmes natrieme po korpuse.
  3. Teraz ide prvá ovocná časť, v ktorej očistíme asi štvrťku ananásu a pokrájame ho na trojuholníky, ktoré naukladáme dookola tortovej formy.
  4. Mascarpone vyšľaháme s dvoma žĺtkami a 2 lyžicami rumu a natrieme na džem s píškótami asi 3/4.
  5. Na mascaprone naukladáme ľubovoľné ovocie. Ja som použila zavárané broskyne a čučoriedky.
  6. Ďalej si pripravíme smotanovú plnku tak, že všetky ingrediencie zmiešame, natrieme ňou ovocie a natrieme aj zvyšok mascarpone a džemu v piškótami, čiže všetko čo nám zostalo.
  7. Vrch som posypala grankom a poliala čokoládou na varenie, ozdobila a dala na dva dni do chladničky. Keď som ju vybrala vypadala takto:-) A už som len naukladala LEO tyčinky (11 balíkov, keďze sa rozdeľujú na 4), ale úspech mali minule aj trubičky alebo podlhovasté piškóty.