Ovocníčková torta s mascarpone (fotorecept)
Autor receptu: zuzkanr
Áno,áno.. :-) ďalšia torta "smotanového" typu, ale aj moja je niečim jedinečná a iná, ide o taký mixreceptov čo som našla, preto sa chcem s ňou s vami podeliť ;-)
40 minút príprava |
20 minút na 180 °C |
Postup
- Vajíčka vyšľaháme s cukrom do peny. Múku, kakao a PDP premiešame a pridáme do peny. Zmes vylejeme do tortovej formy, pečieme 20 min na 180stupňov. Keď máme korpus upečený necháme ho vychladnúť.
- Piškóty si pomeliene na drobno (ja som niektoré aj polámala aby ostali také väčšie kúsky) a zmiešame s ľubovoľným džemom, ja som použila náš domáci černicový. A túto zmes natrieme po korpuse.
- Teraz ide prvá ovocná časť, v ktorej očistíme asi štvrťku ananásu a pokrájame ho na trojuholníky, ktoré naukladáme dookola tortovej formy.
- Mascarpone vyšľaháme s dvoma žĺtkami a 2 lyžicami rumu a natrieme na džem s píškótami asi 3/4.
- Na mascaprone naukladáme ľubovoľné ovocie. Ja som použila zavárané broskyne a čučoriedky.
- Ďalej si pripravíme smotanovú plnku tak, že všetky ingrediencie zmiešame, natrieme ňou ovocie a natrieme aj zvyšok mascarpone a džemu v piškótami, čiže všetko čo nám zostalo.
- Vrch som posypala grankom a poliala čokoládou na varenie, ozdobila a dala na dva dni do chladničky. Keď som ju vybrala vypadala takto:-) A už som len naukladala LEO tyčinky (11 balíkov, keďze sa rozdeľujú na 4), ale úspech mali minule aj trubičky alebo podlhovasté piškóty.