Ovocné zemiakové knedlíky

Autor receptu: babkamt

Tento rok sa nám urodilo mnoho jahôd,čerešní,tak sa ich snažím využiť vo varení a pečení na rôzne spôsoby.Tentokrát som spravila jahodové a čerešňové guľky.O prípravu sa s vami podelím.

7 -8 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Dala som variť 8 ks zemiakov v šupke. Uvarené vychladnuté zemiaky akom ošúpala. Potom som ich nastrúhala.Na doske som vypracovala cesto za všetkých surovín:múky,vajíčka,zemiakov,soli,škrobovej múčky a detskej krupice.
  2. Umyté čerešne a jahody zbavím stopiek,nechám odkvapkať.
  3. Z cesta spravím dva valčeky,z ktorých si po kúsku odkrajujem,prstami trochu rozmačkám na placku,do nej vložím jahodu alebo čerešňu,spravím z cesta guľku.
  4. Do hrnca dám zovrieť vodu.Do vriacej vody vkladám knedličky.Varím ich kým nevyplávaju na povrch.Je to asi 7 - 8 minút. Strúhanku na suchej panvici opražím.Potom opraženú strúhanku osladím práškovým cukrom. Uvarené knedličky vyberiem z vody.Omastím rozpusteným maslom a posypem osladenou strúhankou. A už stačí len popriať dobrú chuť.A tú ja teda na tie knedličky rozhodne mám.