Ovocné zemiakové knedlíky
Autor receptu: babkamt
Tento rok sa nám urodilo mnoho jahôd,čerešní,tak sa ich snažím využiť vo varení a pečení
na rôzne spôsoby.Tentokrát som spravila jahodové a čerešňové guľky.O prípravu sa s
vami podelím.
Postup
- Dala som variť 8 ks zemiakov v šupke.
Uvarené vychladnuté zemiaky akom ošúpala.
Potom som ich nastrúhala.Na doske som vypracovala cesto za všetkých surovín:múky,vajíčka,zemiakov,soli,škrobovej múčky a detskej krupice.
- Umyté čerešne a jahody zbavím stopiek,nechám odkvapkať.
- Z cesta spravím dva valčeky,z ktorých si po kúsku odkrajujem,prstami trochu rozmačkám na placku,do nej vložím jahodu alebo čerešňu,spravím z cesta guľku.
- Do hrnca dám zovrieť vodu.Do vriacej vody vkladám knedličky.Varím ich kým nevyplávaju na povrch.Je to asi 7 - 8 minút.
Strúhanku na suchej panvici opražím.Potom opraženú strúhanku osladím práškovým cukrom.
Uvarené knedličky vyberiem z vody.Omastím rozpusteným maslom a posypem osladenou strúhankou.
A už stačí len popriať dobrú chuť.A tú ja teda na tie knedličky rozhodne mám.