Ovocný zákusok

Ovocné rezy s parížskou šľahačkou (fotorecept)

Autor receptu: olinecka

Pre milovníkov parížskej šľahačky a ovocia. Nenáročná príprava, ktorú zvláda aj začiatočník.

12-16
porcií
60 minút
príprava
25 minút
na 180  °C

Suroviny

Postup

  1. Cesto: Žĺtky s cukrom vyšľaháme do penista, postupne pridávame striedavo olej a mlieko, rozpustenú čokoládu a preosiatu múku. Nakoniec do cesta zľahka varechou vmiešame tuhý sneh vyšľahaný z bielkov.
  2. Boky plechu alebo tortovej formy vymastíme, vysypeme múkou. Formu vyložíme papierom na pečenie. Nalejeme cesto a pečieme 25 minút v rúre predhriatej na 180 stupňov.
  3. Upečený korpus necháme vychladnúť. Z mlieka a pudingového prášku pripravíme puding bez varenia podľa návodu na obale.
  4. Cesto pokvapkáme mliekom, do korpusu urobíme dierky. Rovnomerne rozotrieme puding.
  5. Rozložíme ľubovoľné ovocie. Vyšľaháme parížsku šľahačku, ktorú je dobré pripraviť pár hodín pred použitím. Postup na parížsku šľahačku - čokoládu polámeme na menšie kúsky, dáme na vodný kúpeľ a rozpustíme. Zložíme z kúpeľa. Dáme variť a po častiach vmiešame smotanu, miešame pokiaľ smotana nebude bublinkovať. Čokoládovú smotanu dáme do chladničky dobre schladiť.
  6. Vyšľahanú šľahačku rozotrieme na ovocie a zákusok dáme do chladničky stuhnúť. Pred podávaním ozdobíme ovocím.
  7. Ochutnávka, dobrú chuť.