Ovocný zákusok
Ovocné rezy s parížskou šľahačkou (fotorecept)
Autor receptu: olinecka
Pre milovníkov parížskej šľahačky
a ovocia. Nenáročná príprava,
ktorú zvláda aj začiatočník.
12-16 porcií |
60 minút príprava |
25 minút na 180 °C |
Postup
- Cesto: Žĺtky s cukrom vyšľaháme do penista, postupne pridávame striedavo olej a mlieko, rozpustenú čokoládu a preosiatu múku. Nakoniec do cesta zľahka varechou vmiešame tuhý sneh vyšľahaný z bielkov.
- Boky plechu alebo tortovej formy vymastíme, vysypeme múkou. Formu vyložíme papierom na pečenie. Nalejeme cesto a pečieme 25 minút v rúre predhriatej na 180 stupňov.
- Upečený korpus necháme vychladnúť. Z mlieka a pudingového prášku pripravíme puding bez varenia podľa návodu na obale.
- Cesto pokvapkáme mliekom, do korpusu urobíme dierky. Rovnomerne rozotrieme puding.
- Rozložíme ľubovoľné ovocie. Vyšľaháme parížsku šľahačku, ktorú je dobré pripraviť pár hodín pred použitím. Postup na parížsku šľahačku - čokoládu polámeme na menšie kúsky, dáme na vodný kúpeľ a rozpustíme. Zložíme z kúpeľa. Dáme variť a po častiach vmiešame smotanu, miešame pokiaľ smotana nebude bublinkovať. Čokoládovú smotanu dáme do chladničky dobre schladiť.
- Vyšľahanú šľahačku rozotrieme na ovocie a zákusok dáme do chladničky stuhnúť. Pred podávaním ozdobíme ovocím.
- Ochutnávka, dobrú chuť.