Ovocný pohár

Ovocné poháre (fotorecept)

Autor receptu: marienka44

Mala som v chladničke zrelé mango a čerstvú šľahačku. Tak som tieto suroviny spojila a pripravila ovocné poháre.* Ovocie je variabilné podľa toho, čo máte radi.

4
porcie
40 minút
príprava

Postup

  1. Mango orežeme z vypuklých bokov, dužinu šikmo nakrájame a šupku vyvrátime. Vzniknuté kocky ovocia oddelíme nožom od šupky do malého hlbokého taniera. Postupne rozmixujeme kúsky manga ponorným mixérom vo vysokom plastovom pohári (súčasť príslušenstva mixéra).
  2. Nerezovú nádobu, ktorú sme si dali vychladiť do chladničky vytiahneme a do tuha v nej vyšľaháme smotanu na šľahanie. Pred šľahaním som do ešte tekutej smotany dala 1 vanilkový cukor a 1 stužovač šľahačky. V druhej podobnej nádobe lyžicou zmiešame mascarpone (polovicu balenia) s bielym jogurtom (polovicu kelímku) a osladíme trstinovým cukrom podľa vlastnej chuti. Ja som dala cca 1 PL. Nakoniec tieto hmoty spojíme a ľahko premiešame.
  3. Na spodok pohára dáme pokrájané dlhé piškóty. 1 piškóta stačila do dvoch pohárov. Nasleduje vrstva mangového pyré.
  4. Na mango vrstvíme zmes šľahačky, mascarpone a jogurtu.
  5. Znovu ovocné pyré a ukončíme šľahačkovou zmesou. Na ozdobu cez sitko povrch poprášime kakaom a dáme vychladiť.
  6. Iný variant: umyté, pokrájané čerstvé jahody asi 150 g na panvici podusíme najprv prikryté s prídavkom cukru a vody. Následne vo vysokej nádobe pomixujeme s ponorným mixérom na kašu. Ušľaháme šľahačku so stužovačom, trochou vanilkového cukru a práškového cukru. Vrstvíme a vrch cez sitko ozdobíme s kakaom.