Crumble

Ovocné crumble zo zvyškov vianočných koláčikov

Autor receptu: redakcia

Tento výborný teplý dezert s ovocím môžete pripraviť zo zvyškov drobného vianočného pečiva, koláčových korpusov či domácich sušienok.

4
porcie
20 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Ovocie očistíme, nakrájame na kúsky a rozdelíme do 4 menších zapekacích misiek alebo jednej veľkej misky vopred vymastenej maslom. Ovocie posypeme škoricou a cukrom.
  2. Pečivo, keksíky alebo korpus rozmrvíme alebo rozdrvíme a posypeme nimi ovocie. Posypeme mandľovými lupienkami a ovsenými vločkami.
  3. Pokvapkáme roztopeným maslom a pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 25 minút.
  4. Podávame teplé. Môžeme servírovať aj so šľahačkou alebo s kopčekom zmrzliny.